Паметни куќа Интелигентна зграда Паметни стан eHouse.
Заштеди со инсталирање една зграда Автоматика eHouse.


Заштеда на енергија

home automation eHouse ви овозможува да се намали потрошувачката на енергија и постигнување мерливи добивки во однос на традиционалните централно греење и осветлување (Централна).
Во зависност од искористените извори на енергија се вистински надомест ehouse автоматизација на зграда во 1-3 години

Заштеда на енергија

eHouse home automation може да ја намали потрошувачката и трошоците за електрична енергија од страна на:
 • Можноста за децентрализација на осветлување - повеќе точки LED осветлување контрола и RGB LED осветлување, наместо на лустерот за неколку стотини вати на ефективна моќ.
 • Автоматски вклучите или исклучите Night Lights
 • Автоматско исклучување надвор светла и во зависност од нивото на осветлување
 • Автоматски контрола на осветлување со можност за исклучување по програмиран време, или контрола на сензор за движење во соба
 • Можноста за ограничување на трошоците за користење на осветлување контрола на неколку независни кола на светлина во собата и добивање на соодветно осветлување на актуелните потреби на жителите

Топлинска енергија заштеди

 • Автоматска контрола на блендата дискови во случај на екстремно високи температури со силна сончева светлина, ќе добиете голема заштеда на домашни ладење и климатизација во текот на летото
 • Контрола на земјата разменувач на топлина и други органски методи на енергија
 • Автоматска контрола задна дискови, ролетни во текот на летото на справување на последиците од значајни прегревање на зградата како резултат на интензивна сонцето, овозможува за големи заштеди за климатизација и ладење вашиот дом во лето
 • Оптимално резервоар за управување на централно греење и топла вода и за складирање на соларната
 • Централно греење контрола и греење опрема за слободен, евтини и обновливи извори на енергија
 • Контрола на греење и за контрола на температурата во секоја соба независно овозможувајќи за сто проценти на топлинска енергија употреба не е предмет на:
  • Влажност
  • insolation
  • насоката на ветерот и сила
  • загубата на топлина
  • Фрост ѕид
  • влијанието на градење на архитектура
  • надворешната температура
  • недостатоци на изградба процеси
 • Контрола на вентилација со топлина обновување (recuperator)
 • Економичен греење
 • Автоматска контрола на блендата дискови во случај на екстремно ниски температури овозможува значајни заштеди на енергија се должи на намалување на загубата на топлина на Windows, кои имаат најлоша топлинска параметри на сите елементи на вашиот дом

Заштеда на пари

 • Паметни дома систем може да биде децентрализирана eHouse (возачи мир со извршниот релеи, сместени во една соба контролирани). Ова ви овозможува да се ограничи потрошувачката на кабли 230 и нивните собранието неколку пати во однос на една дистрибуција.
 • Можноста за авто-инсталација и конфигурација (или од страна на локалните подизведувач) паметни дома eHouse, им овозможува на повеќе помали трошоци за инсталација на систем за автоматизација страна на компании кои професионално особено во оддалечените локации.
 • достапен софтвер им овозможува брз и лесен самостојни софтверски систем (посветен и кориснички алгоритми не постојат во сериски верзии на различни системи) и нејзиниот развој, без потреба за специјализирани и скапи аутсорсинг компании
 • значително продолжување на употреба дома без потребните поправки како резултат на одржување на соодветна влажност, Вентилација, на собна температура
 • Паметни куќа eHouse е врз основа на најниска и оптимална архитектура (на возачи за контрола на соби) на пазарот, со што е можно да постојано намалување на трошоците за автоматизација на зграда во однос на конкурентските производи со слични карактеристики
 • значително намалување на трошоците за греење во зима и поладен во лето поради соодветна вентилација и одржување на соодветна влажност. Ѕидовите се често полошо влажна топлина пенетрација коефициент (загуба на енергија). Парадоксално,, дополнителни трошоци инвестирани во закрепнување и вентилација се надоместуваат на пониски трошоци за греење или ладење, и почести поправки.
 • одржување на здрава атмосфера во вашиот дом без алергени, печурки, лепливата мирис на мувла бараат големи суми на пари за борба против причините и непосреден последици, и третманот на трошоците