хотели итн


EHouse систем е микропроцесор контролори обезбедување на голема количина на хардверски ресурси во рамките на еден контролор:
 • Излез PWM нежните
 • Аналогни предавател мерење влезови - Дигитални
 • дигитални излези
 • дигитални влезови

Со оваа архитектура, можно е да се добие многу пати поевтини зграда автоматизација на системот, притоа задржувајќи слична функционалност, во однос на тип на систем ЕИБ, KNX и како врз основа на принципот " Контролна единица + 1 модем комуникација ".

Системот архитектура eHouse - Локалните возачи простории, возачи врши своите пре-програмирани функции кои не зависат едни од други, па дури и можат да работат:
 • со лезии кои го блокираат пренос на другите возачи
 • комуникациски кабли со повреди
 • не зависи од други модули како оштетени паметни сензори, прекинувачи и мрежа
 • без автобус експлодирал во куќа, зграда

Користете возачи на мирот на локално контролната соба е најприродната поделба на автоматизација на зграда опрема должи на управување.
Ви овозможува да се поправи на инфрацрвени далечински управувач стандард (Sony - SIRC) на возачот - простор (во однос на нејзината видливост).

Во други случаи, инфрацрвена контрола бара од:
 • употребата на скапи и не се многу лесен панел за инфрацрвен
 • и се сеќавам на сите комбинации на далечинскиот управувач кодови
 • инсталирање на посебна апликација за инфрацрвена приемници

Секој возач има eHouse систем:
 • вграден во тела - Календар на настани програмиран да работи во времето
 • RS232 комуникацискиот интерфејс, RS485 или мрежна
 • мерење на влезови со програмабилни функции во зависност од видот на возачот
 • програмабилни дигитални влезови за индивидуалните карактеристики во зависност од видот на контролорот
 • сет на настани специфични за тип на возачот, на пример:
  • извршување
  • за вклучување / исклучување / вклучите резултати
  • промена на параметрите на греење
  • вградување, исклучување, прекинувач, затемнување, олекчи излез PWM придушување
 • вграден во авто-, заштита од замрзнување и ресетирам за итни случаи
 • може да испратите нов софтвер


Возачите имаат комуникација софтвер натоварен да се овозможи директна врска на Ethernet управување со панели, WiFi, Интернет, LAN или RS485 во зависност од системот за архитектура.

Голема понуда на влезови и излези, може значително да се зголеми корисник удобност и флексибилност на системот инсталација на системот во однос на " блокирање на инсталација " (На пример. една соба - централно осветлување), врз основа на системи, врз основа на системи.
каде што го плаќаат за секоја излезна или влез.

Можно е, на пример, спроведувањето на неколку независни кола, LED осветлување контролира со еден контролор и имплементација на мирот RoomManagera неколку делови од независна контрола на подно греење во соба, со големи нарачки тоа е можно да се имплементираат индивидуални и посветен контрола алгоритми, спроведува во возачи, работи во системот eHouse.

Возач firmware-от е во постојан развој фаза да се овозможи имплементација на нови алгоритми и да се подобри функционалноста на тековната верзија на хардвер ' со драјвери.
Во комбинација со можност за надградба на софтверот возачите директно од компјутер, модули може да се одржува eHouse во најновата верзија на софтвер, без да ги замени со нови (кој се практикува и во други системи).

home automation - Возачите eHouse