Мир и безбедност преку инсталација на паметни дома eHouse


Чувство на безбедно дома и се грижи за него кога е празна, се клучните проблеми, особено кога се фамилијарни куќи, скриени од очите на соседите или далечна од други објекти. Убав, нова куќа станува искушение за провалници. Поради овие ризици, многу луѓе се повлече од изградба на куќа и решава да станбени блокови дава поголемо чувство на сигурност.

Да зацврстувајќи го својот дом против натрапници е потребно инсталација на напредни, Прилагодено безбедносни системи , за да се обесхрабри натрапниците да влезат во сопственост област и да се спречи хакерство во центарот на. Употребата на дури и најскапи безбедносен систем или аларм не секогаш се заштитат куќата против кражба, специјализирани провалници, бидејќи тие знаат слабите точки на пазарот систем.

Тие исто така може понекогаш користат многу едноставни методи за да оневозможи на алармот и се кршат во домот како што се:
 • Саботажа сензори и детектори alarmwych против можно провална кражба во времето кога тие не се активни
 • Симулира упад, аларм во објект заштитен од страна на истиот агенција, заштита и мониторинг на друга локација, така, не успеваат да пристигнат на време во нашата куќа, интервенира во уште една област, поддржани од страна на истиот патролниот автомобил. Во принцип, безбедносните агенции имаат само еден патролниот автомобил во рамките на општината
 • Кражба на клучеви и електронски клучеви за да го исклучите Аларм
 • Саботирање на жици поврзување детектор аларми од алармот контролна единица
 • Снимање на кодови за радио дистанционни сопственикот
 • Сечењето на телефонска линија, притискање на радио предаватели да го пријавите да се пробие на сигналот не се постигне мониторинг станица
 • Блокирање на трска релеи и магнетни
 • Zapiankowanie или замрзнување сирена Аларм течен азот

Разновидноста на идеи и начини на отстранување на овој аларм укажува на тоа дека треба да се користи метод параноични и очекувајте го најлошото. Овие методи се повеќе се ефикасни, па затоа е најдобро, исто така, имаат силна сирена инсталирани во скриени, недостапни локација и нејзините соседи, кои реагираат на алармот, извести полицијата, мониторинг станица и на сопственикот на имотот, натрапниците со ограничување на времетраењето на акцијата на минимум.

Начини да се зголеми безбедноста дома:

 • Не оставајте скапоцености на поглед (на заговор и дома), што може да привлече крадците да избегаат брзо и упадот (на пр. Лаптоп, камери, апарати).
 • Не го користете системи, која се зголеми трошоците, а не работат во нашата инсталација пример. на употребата на камери е беспредметно, затоа што во едно семејство дома, а никој не постојано ќе го следи камери, и првото нешто што крадците го оштети камерата неколку дена пред провална кражба обид.
 • Имаат различен дизајн компании, инсталации и безбедносен систем конфигурации.
 • Надвор од надворешниот ѕид на напонот, за да се спречи натрапниците користење на алатки, која може да се намали времето провална кражба.
 • Користете заштита систем кој овозможува безбедна за активирање и деактивирање на не-заштитената зона, што натрапник се дополнителни неколку минути, како аларм започнува да работи веднаш, а не по времето потребно време за отклучување на алармот, на пример,. внатрешна тастатура.
 • Промена на стандардните PIN кодови и, редовно промена безбедносни кодови, не ги рекорд на сите картички, не да ги споделите со некого
 • Се користат за да се обезбеди висока чувствителност детектори, кредибилитет и обезбедување на 100 % ефикасност (не лажни alamów).
 • Редовно ги проверува ефикасноста на аларм сензори и безбедноста на целиот систем, особено по посетата на лица, случајно аларми, чудни настани
 • Не користите стандардните системи на познати крадци (на поретки уште потешко е алармот ќе го разоружа).
 • Спроведување на алармирање да ги информираат сопствениците на GSM, мониторинг станици и соседите, кој интервенција може значително да го скрати времето натрапниците.
 • Вршат редовни испитувања на системот за безбедност, ефикасноста на аларм сензори, сирени, итн.
 • Не оставајте на имотот скала и алатки, кои може да овозможат на натрапниците кршење во вашиот дом.
 • Користете линии за откривање на саботажа обиди располагање детектори.
 • Инсталирајте го алармот контролна единица, комуникациски модули во заклучена соба и чувано.
 • Не важнича името на мониторинг агенција, можеби да се стави неколку различни таблички, дека ќе им даде на натрапниците во размислување.
 • Постави аларм детектори на локации, од каде што можете да видите сите точки на опасност во соба и не постои ризик на лажни аларми или да се намали чувствителноста, за пример, поради влијанието: радијатори, Вентилација, Во, камина, итн.
 • Не важнича името на безбедносниот систем и како. закачите налепница на алармот производителот на влезот, кои треба да ги одврати крадец, и наместо да му кажува каде да ја најдат слабите точки на системот.

Безбедност системи кои се користат во паметни дома, eHouse објект:

 • SMS известување укажува на промена на зони за да се дефинира групата на администраторите и известување на аларми за сите дефинирани корисниците (на пример,. мониторинг станици, соседи, итн. ), од страна на надворешен поврзани мобилен телефон или смс портал.
 • Можност да се поврзете аларм сирена и светлата.
 • Можноста за блокирање сокети во просториите на детството.
 • Голем број на можни поврзување алармот сензори овозможува да инсталирате дополнителни безбедносни, детектор против - Оган, подрумот поплави, Гаража, Купатила, Кујна, Гас детектори, јаглерод dwutlentku, Влажност, септичка јама е полна, итн.
 • Безбедно контрола на систем за дојава на надвор од заштитената зона.
 • Можност за измената на имињата на алармот детектори и безбедносните зони во системот.
 • Соработка со трети лица безбедносни системи, сензори (пр.. Шверц, стакло пауза, гас, P / пожар до 84 компјутери), Индикатори, и имплементирање на системи (на пр. контрола на дискови гаража, Гејтс влезот, ролери врата, застаклување, електронски брави врати и прозорци).
 • Минијатурни радио предаватели за секој корисник (до 24 пилоти) за да се овозможи и се оневозможи на алармот, затворање, отворање на капаци, Marquess, Marquess. Додадено и отстранети во eHouse апликација за безбедност на систем за контрола на 3 копчиња (6 комбинации), функциите на копчињата се конфигурирани поединечно. функциите на копчињата се конфигурирани поединечно. Електронски клучеви се варијабилни код, што значи дека не е можно за да го снимите код и ќе ја играат со претендира да биде пилот orginalnego " " код генератори " кои последователно испраќа кодови со висока фреквенција, се додека не го најде вистинскиот еден. По пет неточни кодови заглавени на 1 минута, додека соодветна кодот. По пет неточни кодови заглавени на 1 минута, додека соодветна кодот.
 • Можноста за блокирање сокети надворешниот.
 • котел за следење и заштита и опремата за работа
 • Можноста за рано предупредување сирена врска.
 • 25 зони (безбедносни профили).
 • Контрола на електрична ролетни , тенди, Гејтс, furtkami.
 • Е испратена до името на сензорот, која е активирана, кој гарантира дека тоа е вистински аларм и да ги информира за напредокот на провална кражба. Ова следи од фактот, дека натрапникот ќе слајд околу куќата и да ја стартувате повеќе сензори. Во случај на аларм случајно започнува само еден сензор.
 • Можност Автоматско контрола на осветлување Вечер опасни и потребно места (скали, дупка, бањи).