Способности и функционалноста на паметни дома градење eHouse.


Систем за автоматизација eHouse обезбедува:

 • Соларната контрола
 • Целосна контрола на електрична опрема, електромеханички, е
 • Контрола на HiFi опрема, Аудио - Видео (од emulating далечински управувач сигнали)
 • Контрола Камин со вода јакна и / или дистрибуција на топол воздух
 • Звук сигнализација настани (формирана пораки)
 • Далечински управувач преку инфрацрвени далечински управувач (стандард на Sony)
 • Мерење и контрола на температурата
 • Контрола на централно и на индивидуално греење
 • Креирање на најавите во системот
 • Овозможува користење на активатори, компоненти и системи за други компании (на пр. вентили за вода, портата отварачки, Електронски контролиран тенди и ролетни, итн. )
 • Графички визуелизација на настани (создадена слика на просториите и активатори)
 • Стационарни контрола преку допир рампа или таблета работи на Windows XP, Виста, Windows 7
 • Контрола на ролетни, Гејтс, тенди, Гејтс и furtkami
 • Контрола на електронски клучеви (минијатурни IR далечински управувач / RF), да се вклучат, оневозможи аларм, блендата програми за контрола на, Marquess, Гејтс, и брзо вклучување на профили на корисниците
 • Сеопфатна контрола на котел
 • Мерење и контрола на осветлување нивоа
 • Далечински управувач преку мобилен телефон графика, PDA, или друг уред со екран на допир (примена WindowsMobile 6. 0 контрола над WiFi, СМС или е-маил)
 • Систем за контрола на барањето предвидено со eHouse
 • Овозможува користење на аналогни и дигитални сензори, Трети лица уреди (на пример. контактори, движење сензори, гас, влажност и сл. )
 • Далечински управувач преку интернет
 • Обезбедување на вашиот дом, Земјата на SMS известување - GSM и активирана од надвор од заштитената зона
 • SMS известување на алармот и зона промена (на дефиниција група на луѓе)
 • Котли контрола на работата
 • Вентилација контрола и recuperator (Го задржуваме REGO напредни модели), други основни функции на recuperators

Континуираниот развој и проширување на системот Паметни дома, Интелигентна зграда eHouse , можност за поврзување на различни активатори, сензори на различни компании, овозможува реализација на многу комплексни проекти, системи и контрола буквално сè што може да се контролира електронски.
Систем за автоматизација eHouse има вградено во себе-контрола и да се создаде историјата, со кои се обезбедува сигурна работа на системот и овозможува брза поправка во случај на проблеми.
Соработка со компјутер и архитектура Domotyki систем eHouse овозможува многу лесна контрола на компјутер, како и креираат свои облоги на системот, и создавање на напредна контрола алгоритми.
Секој возач има функција за да испратите нов софтвер за да се овозможи зголемена функционалност на системот.