Методи на локално и далечински управувач паметни дома eHouse


Систем за автоматизација eHouse може да се управува и контролира на повеќе начини, да се овозможи следење и контрола на куќата без оглед на видот на хардвер и софтвер, на која имаме во моментов пристап.
Ова исто така важи и за пренос на медиумите:
 • RF
 • Ethernet
 • Интернет
 • Инфрацрвен
 • WiFi
 • мобилен
 • Bluetooth
Ова им овозможува на алтернативните контрола и управување со системот eHouse во случај на неуспех на еден пренос на медиум и го прави возможно да се користи друг метод.

Паметни куќа eHouse може да се контролира и раководи:
 • Стандардна електрични прекинувачи или сензори
 • Апликации FTP клиент (FTP директна контрола)
 • Минијатурни далечински управувач rf / IR за контрола на директна алармен систем и прозорец ролетни, и промени во програмите RoomManagera
 • Напредно Календар - распоред
 • IR далечински управувач Сони стандард (SIRC)
 • Веб прелистувач - графички или дословно. Контрола преку FTP или е-маил
 • PDA, TouchPhone, За smartphone, PDA или мобилен телефон - работи на Windows Mobile 6... Контрола над WiFi, SMS, е-пошта, Интернет. Можете да го контролирате сликата, Текст, графички визуелизација на системската состојба.
 • Тактилни графички панели, Таблети, PC-компатибилни компјутери - оперативни системи работат на Windows XP, Виста, Windows 7 - 64b. Контрола од страна на LAN, е-пошта, WiFi, датотечниот систем
 • Можно е да креирате сопствени облоги за eHouse систем (контрола на алгоритми, цели со дозволување за пренос на новите медиуми комуникации), работа на компјутер во позадина и работи zdażenia анализа систем трупци и датотека совети
 • Директна секвенца на настани во системот
 • Текст панели или мобилни телефони - работи на Java MIDP мобилни 2. 0 (SMS, е-пошта, Bluetooth, WiFi)
 • Непосредна контрола од страна на компјутер, контрола File Explorer
 • Сензори (над дефиниција праг)