Заштеда економијата и екологијата со инсталирање на паметни дома Градење eHouse.


Интелигентна градење на систем eHouse за контрола на котли и ниска цена уреди кои, обновливи извори на енергија и адаптивни контрола на централно греење.
Таа, исто така им овозможува на повеќе намалување на финансиски средства за дома за греење.
Ќе резултира со намалување на трошоците за изградба на интелигентен систем и инсталација eHouse веќе по 1 - 3 години.
Финансиски трошоци направени на жици систем од страна на. проект ќе бидат слични врз основа на стандардни електрични систем, под услов wyklonania нејзиниот дом на сцената во суровата за малтерисување и електрична инсталација.

Овие контролни функции имаат влијание врз економијата:
 • Затворање на ролетни надвор од прозорците во зима или во отсуство на апарати за домаќинство,
 • Заклучување на котел за време на работа на соларни колектори или пожар, овозможува значително зголемување на заштедите.
 • Механичка вентилација штити куќата од влага, гнијат, печурки и калапи (која може да биде голема мера се одговорни за различни алергии). Особено, новоизградена куќа која е сама по себе секогаш влага доаѓаат од процесот на градење. Ова ќе се прошири на времето помеѓу последователни поправки и одржување на куќата и луѓето во добра форма.
 • Контрола на вентилација со топлина обновување, recuperator со земјата разменувач на топлина, ладилникот и бојлер (обновување на неколку до неколку киловати на моќ).
 • Контрола на котел, топлински пумпи, итн.
 • Употребата на слободен енергија - сонцето, земјата разменувачи на топлина, бунари за да се загрее или излади вентилација на воздухот за целите на.
 • Класична греење контрола, или електричен бојлер во системот за вентилација, со прецизни електронски контроли и три начин вентил.
 • Контрола на огништето со вода јакна и дистрибуција на топол воздух,
 • Покривање задна за време на интензивна сонцето во лето.
 • Оптималната осветлување и контрола на температурата во секоја соба независно,
 • Автоматска контрола на ролетни за да се намали дома за греење во лето и зима wystudzanie на многу ниски температури.
 • Автоматска контрола тенди за да се намали дома за греење во лето.
 • Индивидуално греење контрола објекти, во согласност со посакуваната температура во зависност од вашите потреби (ова не овозможува одржување на непотребно високи или премногу студени температури во некои соби).
 • Соларната контрола,
 • Оптималната температура за греење поставување (потребно за радијатори, подно греење или вентилација) за три начин вентил за тековните потреби.
 • Складирање на бесплатна енергија од соларни колектори, Камин со вода јакна, Котли за цврсти горива и неговата употреба кога е тоа потребно (главно во текот на ноќта).
 • Оптимално искористување на греење и електрична енергија.
 • Контрола на температурата на топлина тампон (резервоар на топла вода и DHW),